Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!

12 Μαρτίου 2012

Τα σποροφυτάκια!!!


Μια ανάρτηση διαφορετική από τις άλλες...

(Με πολύ δόση παραμυθιού, θα ξεκινήσουμε σήμερα την ιστορία μας, να σας αφηγηθούμε, εγώ και η κόρη μου η Μαριαννούλα, πως γεννήθηκαν τα πρώτα μας λαχανοφυτάκια!!! Ξεκινάμε λοιπόν!...)

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν πολλά πολλά σποράκια, μέσα σε στενόχωρα, κρύα σακουλάκια! Ένα κρύο απόγευμα στις αρχές του Μάρτη, ξαφνικά δυο χεράκια άρπαξαν αυτά τα σακουλάκια από το σκοτεινό συρτάρι, και δυο ματάκια κοίταξαν τα σποράκια με μεγάλη τρυφερότητα και τους υποσχέθηκαν ότι από τώρα και στο εξής το μέλλον τους θα ήταν καλύτερο! Με πολύ λαχτάρα, και με πολύ αγάπη, τρία τρία τα σποράκια ακούμπησαν απαλά στο μαλακό χώμα... Και μετά, ένα δαχτυλάκι τα ζούμπιξε και τα έχωσε πιο βαθιά, να ζεσταθούνεεε!!!... Κάποιες σταγόνες νερού, δειλά δειλά κυλήσανε κι αυτές στο χώμα, για να μην διψάσουνε τα μικρά σποράκια! Και μετά, τα σποράκια αφέθηκαν ήρεμα, στην ησυχία τους, κάτω από το ζεστό φως της λάμπας, και με την ευχή του μικρού κοριτσιού να μεγαλώσουν γρήγορα σαν όλα τα φυτάκια, και να γίνουν γερά και δυνατά! Και το μικρό κοριτσάκι έπεσε να κοιμηθεί ευτυχισμένο εκείνη τη νύχτα...

Μερικές μέρες μετά, η χαρά ήταν απερίγραπτη! Τα πρώτα πράσινα κεφαλάκια ξεπρόβαλαν με ένα χασμουρητό από το χώμα! Κι εκεί άρχισε ο τρελός χορός: "Έσκασε το αγγουράκι!!! Γιούπιιιιι!!!" Ένα ένα τα σποράκια μεταμορφώθηκαν σε φυτάκια!!!



Τα αγγουράκια και τα κολοκυθάκια...


Το θυμαράκι... Δεν είναι πανέμορφο;!


Ο μαραθούλης!

Όμως, τα αγγουράκια και τα κολοκυθάκια είχαν μια τρομερή όρεξη! Τι να σας πω, το κοριτσάκι τα είχε χαμένα με το ποσό γρήγορα μεγάλωναν αυτά τα μικρούλια! Και μια μέρα, σήμερα ας πούμε, αποφάσισε μαζί με την μαμά του, να τα πάει σε πιο μεγάλα σπιτάκια, για να γίνουν πλέον ανεξάρτητα!
Κι έτσι ξεκίνησε η μεταφύτευση τους...












Εδώ θα σας αφήσουμε για λίγο, και κάααποια στιγμή, όταν τα φυτάκια θα έχουν μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ, και θα είναι πιο πολύ όμορφα, και έτοιμα να μπουν στο λαχανόκηπο τους, θα σας πούμε για τις νέες τους περιπέτειες!

Ευχηθείτε μας, και σε μας και στα φυτάκια μας, καλή τύχη! Γιατί είναι και η πρώτη μας απόπειρα, και πιστεύουμε ότι θα φάμε απ' αυτά τους όμορφους καρπούς τους κάποια στιγμή το καλοκαιράκι!...

Πολλά φιλιά σε όλες σας!...



Δείτε ακόμη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι επισκέπτες στο χάρτη...