Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!

25 Ιανουαρίου 2011

Tutorial: πως να κολλάμε χαρτοπετσέτα χωρίς καμία ζάρα!

Διαβάζοντας ένα σχόλιο σε πιο παλιά μου ανάρτηση (Νεραϊδοκορνίζα) από μια φίλη, την Μαρίνα (παρα πολυ ομορφη. εχω την ιδια χαρτοπετσετα,αλλα ακομη δεν την δοκιμασα. Αληθεια δεν σου τσαλακωνει καθολου η χαρτοπετσετα; Μηπως υπαρχει κανενα κολπο;), και βέβαια μετά και από το τελευταίο σχόλιο της Μαρίας Ζ, που ζητάει κι εκείνη tutorial (πες το κι έγινε Μαράκι!) αποφάσισα να σας δείξω πώς κολλάω τη χαρτοπετσέτα αποφεύγοντας να δημιουργήσω ζάρες! Βέβαια, πρώτα ζήτησα και πήρα την άδεια από την καλή μου φίλη και δασκάλα στο decoupage, τη Μάγια, καθώς αυτή η τεχνοτροπία είναι καθαρά δική της σκέψη και εφαρμογή. Και καθ' ότι η Μάγια είναι επαγγελματίας, όφειλα να τη σεβαστώ και να ζητήσω την άδεια γι' αυτή μου την ανάρτηση.

Σας παραθέτω λοιπόν βήμα βήμα τον τρόπο, και το αφιερώνω με όλη μου την αγάπη σε όλους εσάς που με παρακολουθείτε και μου αφήνετε κάθε φορά τα καλά σας σχόλια, λέγοντας έτσι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αναγνώριση και την αγάπη  που μου δείχνετε!... Ελπίζω αυτό το tutorial να σας φανεί χρήσιμο!...

Ξεκινάμε! Ανασκουμπωθείτε! Και μην ακούσω ξανά για ζάρες!!! χιχιχιχιχι!!!


Πρώτα προετοιμάζουμε την επιφάνεια που θα κολλήσουμε τη χαρτοπετσέτα, βάφοντας την με ένα ανοιχτόχρωμο ακρυλικό χρώμα, και περιμένουμε να στεγνώσει καλά.


Θα χρειαστούμε την χαρτοπετσέτα μας, και μια βενζινόκολλα σε σπρέι.


Ψεκάζουμε την επιφάνεια με τη βενζινόκολλα. Λίγη ποσότητα, και όχι από πολύ κοντά. Προσέχουμε να πάει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.






Αφού αφαιρέσουμε τα δύο φύλλα της χαρτοπετσέτας, την ακουμπάμε προσεχτικά πάνω στην επιφάνεια και την στρώνουμε με τα χέρια.



Με ένα ψιλό γυαλόχαρτο κόβουμε τη χαρτοπετσέτα στα σημεία που θέλουμε.


Σε αυτή τη φάση, η χαρτοπετσέτα έχει κολληθεί με τη βενζινόκολλα και έχει κοπεί. Ήδη δεν διακρίνεται καμία ζάρα, αλλά έχουμε και συνέχεια! Για να μπορέσουμε να σιγουρέψουμε το έργο μας, θα πρέπει να περαστεί και με την κόλλα του decoupage. Συνεχίζουμε λοιπόν. Από αυτό το στάδιο, περνάμε στο επόμενο που είναι...




...το σιδέρωμα! Με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας και του μικρού αυτού ηλεκτρικού σίδερου, σιδερώνουμε την επιφάνεια.



Συνεχίζουμε, βάζοντας την ειδική κόλλα του decoupage.


Μόλις στεγνώσει καλά, και αν κριθεί απαραίτητο, την ξαναπερνάμε πάλι με το σίδερο.


Το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι αρκετά εμφανές... Ένα τόσο δύσκολο υλικό, όπως είναι η χαρτοπετσέτα, βρήκε το δάσκαλό του!

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να κολλήσουμε τη χαρτοπετσέτα σε μια ολόκληρη επιφάνεια.  Αν χρειάζεται να κολλήσουμε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας σε μια επιφάνεια που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα υλικά (πχ να κάνουμε σκιάσεις) δεν μπορούμε να ψεκάσουμε όλη την επιφάνεια με την κόλλα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε κλασσικά το πινέλο και την κόλλα decoupage.

Αυτά από μένα! Και καλή επιτυχία σε όποια αποφασίσει να το δοκιμάσει!

24 Ιανουαρίου 2011

Boxes for everyone!!!

Το πρώτο από τα κουτιά που έφτιαξα το τελευταίο διάστημα, έχει έντονο άρωμα γυναίκας, μιας και η Σπανιόλα χορεύτρια είναι κλασσικό σύμβολο αισθησιασμού και έντονου ταμπεραμέντου... Η εικόνα είναι από χαρτί, και το υπόλοιπο κουτί είναι διακοσμημένο με χαρτοπετσέτα. Έχω δουλέψει χρυσή πάστα στις γωνίες, για να δώσω περισσότερη λάμψη, όπως και στο εσωτερικό του, με χρυσό ακρυλικό χρώμα.




Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα, το θυμό, την ωριμότητα και την ορμή. Είναι χρώμα ζεστό, πλημμυρισμένο από ένταση, επανάσταση και συγκίνηση. Το κόκκινο είναι το κατ' εξοχήν χρώμα του ερωτικού πάθους, το χρώμα της φωτιάς, της δύναμη, της θερμότητας.

Από την άλλη μεριά, το χρυσό, συμβολίζει τον Ήλιο και θεωρείται χρώμα ηλιακό με ιδιαίτερη δημιουργική και θετική ακτινοβολία στο περιβάλλον. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες καταπολεμούν την άρνηση και τη δυσαρμονία και προστατεύουν από τις αρνητικές επιδράσεις.

~ ~ ~

Το δεύτερο κουτάκι μου είναι... παιχνιδιάρικο και ολίγον country!!! Φτιάχτηκε για κοριτσάκια, μικρά και μεγάλα, για να κρύβουν μέσα τα παιχνίδια τους! Είναι φτιαγμένο καθ' ολοκληρίαν με χαρτί, και εσωτερικά έχει βαφτεί με ακρυλικό χρώμα.




~ ~ ~
 
Αν με ρωτήσετε να σας πω ποιο από τα δύο μου αρέσει περισσότερο... μπορώ να πω ότι και τα δύο με εκφράζουν απόλυτα!!! Αλλά σε διαφορετικές στιγμές...

Δείτε ακόμη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι επισκέπτες στο χάρτη...